Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya İnşaat Malzemecileri Kooperatifi Genel Kuruluna katıldı. Kooperatif üyeleriyle bir araya gelen Başkan Tütüncü, inşaat malzemecileri sitesinin Kepez’in en gözde iş yerlerinden birisi olduğunu söyledi. 2009 yılında göreve geldiğinde içinde bulundukları sitenin birçok problemi olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, “Hukuki anlamda, imarla ilgili birçok sorun vardı. Bu sorunların hepsini birlikte ve beraberce çözmek bizlere nasip oldu. 2009 yılı seçimlerinden önce bu sorunların hepsini çözeceğimize dair söz vermiştik. Bu düğümleri tek tek çözmenin ve bu engelleri ortadan kaldırmış olmanın mutluluğu ile sizlerle bu genel kurulda bambaşka bir yüz akıyla buluştuk. Bu hem sizler için, hem de bizler için çok önemliydi.” diye konuştu.   

ŞEHRE KATKI SUNUYORLAR

İnşaat malzemecileri sektörünün şehre katkılar sunan çok önemli bir sektör olduğuna değinen Başkan Tütüncü, “İnşaat sektörünün lokomotifi olan yan sektörlerin en başında sizler geliyorsunuz.  İnşaat sektörünün ana bileşenlerinden birisi olarak tanımladığımız sizlerin hem ticaret hacmini genişletmek, hem de burada bu siteyi daha kıymetli hale getirmek çok önemliydi. Sizler ticari hacimlerinizi genişlettikçe sizlerin büyümeye yönelik ortaya koyduğunuz hedefleri gerçekleştirebilecek alt yapıyı hazırladıkça aslında bu şehrin istihdamına katkı sağlıyorduk, ekonomik gelişimine katkı sağlıyorduk.” dedi.  

YEREL KALKINMA

“Kalkınma yerelden başlar” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “İşte bu adımlar yerel kalkınmanın en önemli noktalarından biriydi. Buradaki sorunlar çözüldükten sonra, belediye hizmetlerinin hepsi en güzel şekilde yapıldıktan sonra, inşaat malzemecilerimiz yeni bir hedef koydular. Yeni bir malzemeciler sitesi var etme yolunda önemli bir adım attılar. Biz bu adımların tamamında onların yanı başında olduk. Belediye meclisimizle, belediye bürokratlarımızla bu hedefi canı gönülden destekledik. Şu an şehrimize uzun yıllar hizmet edecek yeni bir inşaat malzemecileri sitesini var ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada bir şeyi iftiharla söylemeliyiz. Bu gurur, bu iftihar hepimize ait… Antalya’nın yeni inşaat malzemecileri sitesi sizlerle beraber güçlerimizi birleştirerek yaptığımız bu site modern dünyada şehircilik mantığının şehrimizdeki en önemli yansımasıdır. Önce arazi alındı, onun üzerindeki imar planları yapıldı, sonra alt yapılar yapıldı, daha sonra binalar yapılacak ve ondan sonrada sizler yerleşeceksiniz. Yani planlı programlı son derece güzel bir tesisi sizlerle birlikte var ediyoruz. Var ettiğimiz o site uzun yıllar boyunca sizlerin birçok ihtiyacını karşılayacak bir toplu iş yeri oluyor.” diye konuştu.