Geçtiğimiz aylarda Konyaaltı Belediyesi ile ODTÜ Antalya Mezunları arasında yapılan ‘umut’ protokolü, EXPO Parkı içerisinde yapılan açılış ile hayat buldu. EXPO Parkı içerisinde hizmet binası olarak planlanan 406 metrekare alanı Konyaaltı Belediyesi Meclisinde alınan karar ile ODTÜ Antalya Mezunları Derneğine tahsis eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ODTÜ Gençlik Parkı olarak düzenlenen bu alanın açılışını yaptı. Açılışa ODTÜ Antalya Mezunları Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan, Konyaaltı Belediye Meclis Üyeleri ve bazı mahalle muhtarları da katıldı. 

 

Açılış öncesi yaptığı konuşmada amaçlarının dez avantajlı çocuklara eğitim de fırsat eşitliği yaratmak olduğunu ifade eden Başkan Semih Esen, “Öncelikle ODTÜ’deki tüm akademisyenlere ve o çağdaş yüzlü çocuklara buradan selam gönderiyorum. Tavırlarıyla, sözleriyle her zaman en olması gerekeni söylediler. Öğrenciler sırada söyledi, akademisyenler kürsülerinde söyledi. Şimdi de sizin gibi mezunlar, toplumun içinde saha da söylüyorlar. Gerçekten iyi ki varsınız. Benzer çalışmayı ilk önce Muratpaşa Belediye’mizde beraberce hayata geçirdiniz. Biz de o çalışmayı büyük bir takdirle, beğeniyle izledik. Sonra sizinle görüştüğümüzde çalışmanın sadece takdirle beğeniyle dışarıdan izlenilecek bir çalışma olmadığını, sonuçları itibariyle son derece güzel teknik ve sosyolojik bir çalışma olduğunu gördük. Bir anlamda dezavantajları nedeniyle ümitleri okadar güçlü olmayan çocuklarımızı buraya toplayarak, onlara kolektif yaşamın ve başarının sırrının birliktelik, beraberlik ve en önemlisi de emek olduğunu gösteriyorsunuz. Sizler bu projeyle on binlerce insanın hayatını değiştirdiniz. Yüzlerce çocuğumuzu aslında olmaları gereken en üst noktaya getirdiniz. Hem bilinç yönünden hem de eğitim yönünden. Bunları görünce bizim size yardım etmekten başka çaremiz yoktu. Ve burayı sizlerle birlikte değerlendirmenin toplum açısından çok daha faydalı olacağına karar verdik. Sizler de alın terinizi buranın her bir metrekaresine damlattınız ve çok güzel bir kurum oluşturdunuz. Sağ olun var olun.” dedi.  

 

“ODTÜ Gençlik Parkı ne kadar büyürse Atatürkçü düşünce büyüyecek, cumhuriyet büyüyecek.” diyen ODTÜ Antalya Mezunları Derneği Başkanı Şimşek, konuşmasında Konyaaltı Belediye Başkanı Esen’in kendilerine bu yeri tahsis ederek bu ülkeye inanan, topluma inanan, sevgiye inanan gençler yetişmesinde öncü rol üstlendiğini söyledi. Başkan Esen’e teşekkür ederek konuşmasını tamamlayan Şimşek, kurdele kesimi ile birlikte davetlilere kurumu gezdirdi.

2 sınıf, 1 konferans salonu, öğretmen odası ve kafeteryadan oluşan ODTÜ Gençlik Parkı’nda 9. ve10. sınıf 70 öğrenci 3 yıl süreyle hem akademik hem de sosyal içerikte eğitim görecek.